Förra boendet finns fortfarande

Vid besöket för 23 år sedan bodde jag på Sheraton Hong Kong Hotel & Towers. Det var en sponsrad resa och jag kom undan billigt. Syftet med resan var att kolla på hotell och på det området är jag som tokig. Jag ÄLSKAR hotell! Jag skulle kunna bo på hotell hela året. Bra hotell! Jag vill bo så där himla fint!

Man vänjer sig snabbt. Resan för 23 år sedan inleddes på ett annat Sheraton Hotel och då i Bangkok. Där hade de ”dörrnissar” som öppnade för oss när vi kom in med händerna fulla med shoppingkassar. Det gjorde de inte här. Det störde oss. Vi var ett par dygn i Bangkok, men vi vande oss snabbt så när vi kom hit och ingen öppnade dörren stod vi där och undrade

– Vad, kommer det ingen och öppnar? Ska vi öppna dörrarna SJÄLVA?

”THE HOTEL” i Hong Kong (det finns nog egentligen fler som är THE HOTEL här) ligger dock i dörren bredvid Sheraton. The Peninsula.
Ann-Charlotte och Ulrika, ni skulle se! Det är så himla fint!! Jag smäller nästan av när jag kommer in där. Restaurangen i entrén är så mysig! Det känns som en annan värld och man kommer bort från larmet på utsidan och kan bara sjunka ner vid vita dukar och bli omhändertagen.

Dock hade minnet svikit mig när det gäller utsidan. Jag hade absolut för mig att det var kritvitt på utsidan och att det var stora kolonner som bar upp byggnaden. Brittisk kolonialstil sa mitt minne mig – det sviker nästan aldrig, men här gjorde det tydligen det. Vi var på många hotell och kollade och jag kan blanda ihop med något annat, men jag hade absolut för mig att det var vita kolonner på The Peninsula.

Oavsett vad så är det ett magiskt ställe.
Vad är det med hotell som är så himla märkligt och som får min hjärna att gå i spinn?
I ett annat inlägg nämnde jag InterContinental. Det fräckaste med det stället är fönsterna. De är jättestora och man får därför en sanslös utsikt mot Hong Kong Island. Förstår ni? Man nästan drunknar i utsikten.
Hotell är coolt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s