All mark måste användas

Malmö är en expansiv ort, men Hong Kong får väl anses vara i en annan klass. Att det finns mark kvar att bygga på här är ett mysterium. Jag har åkt förbi några byggen idag. Ordningen på arbetsplatserna är inte något de kan vara stolta över. Som granne till JMs bygge hemma har jag ibland tyckt att det är ju attans vad de rör till det, men här är det sju resor värre.

2 reaktioner på ”All mark måste användas

 1. Gode tid alla dessa hus och så fullt med grävskopor på väg med nya byggen. Men marken är ju begränsad om de nu vill bo i Hong Kong. Och språket är väl engelskan uber all.

  Gilla

  1. Alla verkar kunna engelska mer eller mindre bra. Allt skrivs på engelska och kantonesiska. Sinsemellan talar de dock kantonesiska. Eller det kan jag ju inte veta med säkerhet, men det är i alla fall inte engelska de talar med varandra. Språkligt kan man överleva här. Då är det värre i det riktiga Kina.
   Minsta lilla lägenhet kostar minst fyra miljoner HKD. Då är den tom. Den består bara av golv, väggar och tak. Semester har de, men bara 13 dagar. Arbetstiderna är långa och det är mycket övertid. Jag intervjuade en tjej i en FURLA-butik igår.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s